Η κοινωνική δράση της ECOELASTIKA για το 2020, με ασφάλεια και αγάπη προς όλα τα παιδιά.

Αυτά είναι τα σχολεία που απέκτησαν το νέο ασφαλές ελαστικό τους δάπεδο από ανακυκλωμένα ελαστικά, μέσα στο 2020

Προσφορά της ECOELASTIKA

Η ECOELASTIKA προχώρησε με εντατικούς ρυθμούς το Πανελλαδικό Πρόγραμμά της για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ
και ολοκλήρωσε το έργο και στα 3 Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε, με live προβολή, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στις 4 το απόγευμα, μέσω της σελίδας της ECOELASTIKA στο Facebook https://www.facebook.com/ecoelastika.

Το 2020, ήταν μια χρονιά δύσκολη για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Μέσα σε αυτό το κλίμα, και παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίσαμε τη δράση «Δωρεάν τοποθέτηση ελαστικών δαπέδων» σε τρία ακόμη σχολεία της Ελλάδας. Το παρόν, αλλά ακόμα περισσότερο το μέλλον των παιδιών, μας αφορά όλους και είναι πάντα προτεραιότητά μας.

  • Με την τοποθέτηση ελαστικών δαπέδων στις σχολικές αυλές τα προστατεύουμε «τώρα» από σοβαρά ατυχήματα, ενώ με την χρήση ανακυκλωμένων υλικών προστατεύουμε «το μέλλον» τους, κάνοντας εξοικονόμηση φυσικών πόρων.
  • Τα ελαστικά δάπεδα ασφαλείας για σχολικές αυλές είναι μια σημαντική εφαρμογή, που προκύπτει από την ανακύκλωση των παλαιών ελαστικών. Το ελαστικό δάπεδο καλύπτει κυρίως επιφάνειες από τσιμέντο, τις περισσότερες φορές με ρωγμές και επικίνδυνο για τα παιδιά.
  • Επιπλέον, αυτά τα άχρηστα ελαστικά, αν δεν είχαν οδηγηθεί στην ανακύκλωση μέσω του συστήματος διαχείρισης της ecoelastika, πιθανότατα να είχαν καταλήξει σε κάποια παραλία, χωματερή ή ακόμα και στη θάλασσα.
  • Χιλιάδες τόνοι παλαιών ελαστικών συλλέχθηκαν από την ecoelastika. Πάνω από το 90% των ελαστικών που απορρίπτονται οδηγούνται προς αξιοποίηση, με τεράστιο όφελος για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα 3 σχολεία που ολοκληρώθηκαν κατά το 2020.

Γιατί σε όλα τα παιδιά αρέσει να παίζουν με τους φίλους τους στην αυλή του σχολείου τους. ΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ECOELASTIKA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ OIKOΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ

και είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εταιρεία

Κάντε Like & Share και που ξέρετε… Ίσως το επόμενο σχολείο που θα φτιάξουμε να είναι το δικό σας 🙂

Δημοτικό Σχολείο Σπαρτύλα, Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Κέρκυρας

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1ο Δημοτικό Καματερού, Αγ.Αναργύρων Καματερού Αττικής

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Περιστέρι Αττικής

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ