Η κοινωνική δράση της ECOELASTIKA για το 2021, με ασφάλεια και αγάπη προς όλα τα παιδιά.

Αυτά είναι τα σχολεία που απέκτησαν το νέο ασφαλές ελαστικό τους δάπεδο από ανακυκλωμένα ελαστικά, μέσα στο 2021

Προσφορά της ECOELASTIKA

Το Πανελλαδικό Πρόγραμμά της ECOELASTIKA για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της χώρας ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκαν οι σχολικές αυλές στα 3 σχολεία που προέκυψαν από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, με live προβολή την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 στις 4 το απόγευμα, μέσω της σελίδας της ECOELASTIKA στο Facebook https://www.facebook.com/ecoelastika.

Το 2021, παρά τις ελπίδες όλων μας, συνέχισε να είναι μια χρονιά με πολλά προβλήματα για τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλη την κοινωνία.

Η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών υπήρξε πάντα κινητήριος δύναμη για την ECOELASTIKA που προσπαθεί να συμβάλλει σε αυτήν κτίζοντας κάθε χρόνο ένα μικρό λιθαράκι.

Προστασία ΣΗΜΕΡΑ των παιδιών στις σχολικές αυλές ώστε να πέφτουν στα μαλακά, αλλά και προοπτική για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ, κάνοντας, μέσω της χρήσης ανακυκλωμένων ελαστικών, εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

  • Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Αειφορία και η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον  μπορούν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, των μελλοντικών κατοίκων αυτού του πλανήτη, για ένα καθαρότερο και ευφυέστερο μέλλον.
  • Τα ελαστικά δάπεδα ασφαλείας για σχολικές αυλές είναι μια σημαντική εφαρμογή, που προκύπτει από την ανακύκλωση των παλαιών ελαστικών.
  • Το ελαστικό δάπεδο καλύπτει επιφάνειες από τσιμέντο και πλάκες, τις περισσότερες φορές με ρωγμές και επικίνδυνες για τα παιδιά, χωρίς να επεμβαίνει στο φυσικό περιβάλλον που είναι πηγή ζωής και ενέργειας.
  • Επιπλέον, αυτά τα άχρηστα ελαστικά, αν δεν είχαν οδηγηθεί στην ανακύκλωση μέσω του συστήματος διαχείρισης της ECOELASTIKA, πιθανότατα να είχαν καταλήξει σε κάποια παραλία, χωματερή ή στη θάλασσα με καταστροφικές συνέπειες.
  • Χιλιάδες τόνοι παλαιών ελαστικών συλλέχθηκαν από την ECOELASTIKA. Πάνω από το 90% των ελαστικών που απορρίπτονται οδηγούνται προς αξιοποίηση, με τεράστιο όφελος για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το παιχνίδι είναι ζωτική ανάγκη για τα παιδιά και ιδιαίτερα όταν το μοιράζονται με τους φίλους τους στην αυλή του σχολείου τους.

ΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ECOELASTIKA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ OIKOΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ

και είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ εταιρεία

Κάντε Like & Share και που ξέρετε… Ίσως το επόμενο σχολείο που θα φτιάξουμε να είναι το δικό σας 🙂

Τα σχολεία που ολοκληρώθηκαν το 2021

Νηπιαγωγείο Κορυφασίου – Πύλου Νέστορος, Μεσσηνία

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, Αττική

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ασκύφου, Ασκύφου Σφακίων, Χανιά Κρήτης

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ