Συχνές Ερωτήσεις

Σχετικά με τη ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αφορά δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία) καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της ελληνικής επικράτειας.

Η ενέργεια αυτή αφορά όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικό Χάρτη Δράσεων που αφορά στις δράσεις της Ecoelastika σε σχολεία σε όλη τη χώρα.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων μας.

Η Ecoelastika είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και λαμβάνει ειδική μέριμνα για τους χώρους όπου προαυλίζονται τα παιδιά. Έχει ήδη τοποθετήσει ελαστικά δάπεδα ασφαλείας σε ειδικά σχολεία.

Στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2023 προγραμματίζει να κατασκευάσει ελαστικά δάπεδα ασφαλείας σε 2 ακόμη ειδικά σχολεία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του Διαγωνισμού.
Για τα ειδικά σχολεία θα γίνει ξεχωριστή κλήρωση την ίδια ημερομηνία και ώρα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνει τους αθλητικούς χώρους και γυμνάσια όπου οι ανάγκες είναι εντελώς διαφορετικές.

Η Ecoelastika μέσα στο 2023 θα κατασκευάσει ελαστικά δάπεδα ασφαλείας σε 5 ακόμη σχολεία.

Με σκοπό να γίνουν όσο περισσότερα έργα και να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, σύμφωνα με το διαθέσιμο κεφάλαιο για το 2023, ο μέσος όρος των τετραγωνικών μέτρων ανά σχολείο είναι περίπου 150. Στις περιπτώσεις μεγάλων αύλειων χώρων, πρωτεύων στόχος μας είναι η ασφάλεια των νηπίων και των μικρότερων παιδιών, της πρώτης και της δευτέρας δημοτικού.

Η Ecoelastika αναλαμβάνει την κατασκευή – τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα ασφαλείας (υπό την μορφή χυτού υλικού ή πλακιδίων) μόνο σε επιφάνειες οι οποίες αποτελούν κατάλληλο υπόστρωμα με τις ενδεδειγμένες κλίσεις για τη φυσική απορροή των υδάτων. Σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον, με το ελαστικό δάπεδο δεν καλύπτεται χώμα και γκαζόν αλλά κυρίως χαλασμένο μπετόν και κατεστραμμένες πλάκες που είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.
Η κατασκευή του υποστρώματος όπως και κάθε τυχόν συναφής εργασία, απαραίτητη για την επίτευξη κατάλληλης επιφάνειας, δεν αποτελεί υποχρέωση της Ecoelastika αλλά του αντίστοιχου φορέα.

 • Κάνετε Like τη σελίδα μας στο https://www.facebook.com/ecoelastika
 • Μπαίνετε στη Σελίδα που περιλαμβάνει τη Φόρμα Υποβολής Σχολείων και υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής για το σχολείο που προτείνετε συμπληρώνοντας τα ακόλουθα πεδία :
 1. Ονοματεπώνυμο Αποστολέα
 2. Διεύθυνση Email Αποστολέα
 3. Όνομα Σχολείου
 4. Περιοχή-Δήμος-Νομός
 5. Συμπληρωματικές πληροφορίες για την κατάσταση της αυλής
 6. Έως 5 φωτογραφίες του προαυλίου
 7. Δήλωση πως έχετε ήδη κάνει Like στη σελίδα μας στο Facebook
 8. Δήλωση πως συμφωνείτεμε τους όρους & προϋποθέσεις

Κάθε σχολείο ή δημοτικός παιδικός σταθμός μπορεί να δηλώνεται περισσότερες φορές, αλλά για την κλήρωση θα λαμβάνεται υπόψιν μία (1) συμμετοχή του σχολείου στον Διαγωνισμό.

Η συμμετοχή σας είναι έγκυρη όταν ισχύουν τα παρακάτω :

 1. Τα πεδία της φόρμας συμμετοχής είναι συμπληρωμένα με έγκυρες και σωστές πληροφορίες
 2. Εμφάνιση μηνύματος επιβεβαίωσης «Σας ευχαριστούμε για της συμμετοχή σας! Η κλήρωση θα γίνει ON LINE στη σελίδα μας στο facebook.com/ecoelastika/ την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 17:00» κατόπιν αποστολής της φόρμας συμμετοχής

Η τελευταία ημέρα που μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι η Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 και ώρα 10 το βράδυ.
Η κλήρωση θα γίνει ON LINE στη σελίδα μας στο facebook.com/ecoelastika/ την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 17:00.

 

Η δημοσιοποίηση των νικητών θα γίνει με post στη σελίδα της ECOELASTIKA στο Facebook αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης (31/03/2023).
Οι διευθυντές των νικητήριων σχολείων θα πρέπει εντός 5 εργάσιμων ημερών (έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023) να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη επικοινωνίας και έργου της ECOELASTIKA κα Ιωάννα Αλεξοπούλου στο τηλέφωνο 2106128260 ώστε να αποδεχθούν τη δωρεά στέλνοντας την αντίστοιχη επιστολή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση i_alexopoulou@ecoelastika.gr.

Επιπλέον θα πρέπει να αποστείλουν τοπογραφικό ή σκαρίφημα καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του Δήμου που ανήκει το σχολείο που κληρώθηκε, προκειμένου η ECOELASTIKA να στείλει ενημερωτική επιστολή στον Δήμο και στη Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και Οικονομική Επιτροπή ζητώντας της έγκρισή τους.

Η ECOELASTIKA αναλαμβάνει την κατασκευή – τοποθέτηση του ελαστικού τάπητα ασφαλείας (υπό την μορφή χυτού υλικού ή πλακιδίων) μόνο σε επιφάνειες οι οποίες αποτελούν κατάλληλο υπόστρωμα με τις ενδεδειγμένες κλίσεις για τη φυσική απορροή των υδάτων.

Σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον, με το ελαστικό δάπεδο δεν καλύπτεται χώμα και γκαζόν αλλά κυρίως χαλασμένο μπετόν και κατεστραμμένες πλάκες που είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.

Η κατασκευή του υποστρώματος όπως και κάθε τυχόν συναφής εργασία απαραίτητη για την επίτευξη κατάλληλης επιφάνειας, δεν αποτελεί υποχρέωση της ECOELASTIKA αλλά του αντίστοιχου φορέα.

Δεδομένου ότι τα σχολικά κτήρια ανήκουν στους Δήμους, απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της κατασκευής είναι η έγκριση της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που ανήκει το σχολείο που κληρώθηκε. Για τους παιδικούς σταθμούς απαιτούνται αντίστοιχες εγκρίσεις ανάλογα και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων που στεγάζονται οι παιδικοί σταθμοί.

Για το ταχύ προγραμματισμό της υλοποίησης της κατασκευής σε όλα τα νικητήρια σχολεία, η έγκριση από την Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και Οικονομικής Επιτροπής θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και αποσταλεί ηλεκτρονικά στην ECOELASTIKA (i_alexopoulou@ecoelastika.grτο αργότερο μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023. Σε αντίθετη περίπτωση τη θέση θα πάρει το κατά σειρά επιλαχών σχολείο.
Σε περίπτωση που η δωρεά δεν γίνει αποδεκτή από κάποιο νικητήριο σχολείο ακολουθεί ενημέρωση των επιλαχόντων σχολείων κατά τη σειρά της κλήρωσής τους.

Με ποιο τρόπο θα γίνει η επιλογή των σχολείων;

 • Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ασφάλεια σε όσο περισσότερα παιδιά το έχουν ανάγκη.

  Όλες οι διαδικασίες γίνονται με πλήρη διαφάνεια ώστε τα σχολεία που θα αποκτήσουν το νέο τους ελαστικό δάπεδο ασφαλείας να έχουν προκύψει από την υποβολή αίτησης συμμετοχής σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του Διαγωνισμού και λίγη τύχη μέσα από την κλήρωση!!!

 • ΦΑΣΗ Α

  Συγκεντρώνουμε τα σχολεία που έχουν προταθεί από τους συμμετέχοντες. Στη συνέχεια γίνεται αξιολόγηση των σχολείων με βάση τις πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει ανάγκη κατασκευής του τάπητα ασφαλείας. Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης είναι:
  • Η επικινδυνότητα λόγω καταστροφής του δαπέδου του προαύλιου χώρου
  • Η γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αυλή του σχολείου
  • Τα σχολικά κτίρια να ανήκουν στην ιδιοκτησία των ΟΤΑ
  Από την παραπάνω αξιολόγηση επιλέγονται το σύνολο των σχολείων που πληρούν τα κριτήρια.

   

 • ΦΑΣΗ Β

  Συντάσσονται δύο λίστες.

  1. Μία λίστα, η «λίστα με τα συμμετέχοντα δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς» και

  2. Μία λίστα η «λίστα με τα συμμετέχοντα ειδικά σχολεία».

  Οι λίστες αναρτώνται στον επίσημο λογαριασμό της ECOELASTIKA στο Facebook στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/ecoelastika, 1 τουλάχιστον ημέρα πριν την κλήρωση.

 • ΦΑΣΗ Γ

  Στις 31 Μαρτίου 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 θα διενεργηθούν δύο κληρώσεις σύμφωνα με το σύστημα παραγωγής τυχαίου αριθμού που παρέχει η Google. Το σύστημα παραγωγής τυχαίου αριθμού Google δίνει έναν τυχαίο αριθμό που θα προκύψει από το αριθμητικό εύρος της κάθε «λίστας με τα συμμετέχοντα σχολεία» και θα προβληθεί live από τη σελίδα της Ecoelastika στο Facebook https://www.facebook.com/ecoelastika. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή της κλήρωσης κατά την παραπάνω ορισθείσα ημέρα και ώρα, η Ecoelastika διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ημέρα και την ώρα της κλήρωσης, έχοντας προηγουμένως προβεί σε σχετική ανακοίνωση με την οποία ορίζεται η νέα ημέρα και ώρα της κλήρωσης.

  – Στην πρώτη Κλήρωση θα λάβουν μέρος τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν καταχωρηθεί στη «λίστα με τα συμμετέχοντα δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς»

  – Στη δεύτερη Κλήρωση θα λάβουν μέρος τα ειδικά σχολεία που έχουν καταχωρηθεί στη «λίστα με τα συμμετέχοντα ειδικά σχολεία».

  – Από την πρώτη κλήρωση (δημοτικά, νηπιαγωγεία, δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) θα ανακηρυχθούν συνολικά 3 νικητήρια σχολεία και 3 επιλαχόντα κατά σειρά κλήρωσης.

  – Από τη δεύτερη κλήρωση (ειδικά σχολεία) θα ανακηρυχθούν συνολικά 2 νικητήρια σχολείο και 2 επιλαχόντα κατά σειρά κλήρωσης.

  – Στην περίπτωση που το ίδιο σχολείο κληρωθεί 2 φορές θα επαναληφθεί η κλήρωση.