Συχνές Ερωτήσεις

Σχετικά με τη ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αφορά δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία) καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της ελληνικής επικράτειας.

Με ποιο τρόπο θα γίνει η επιλογή των σχολείων;

 • Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ασφάλεια σε όσο περισσότερα παιδιά το έχουν ανάγκη.

  Όλες οι διαδικασίες γίνονται με πλήρη διαφάνεια ώστε τα σχολεία που θα αποκτήσουν το νέο τους ελαστικό δάπεδο ασφαλείας να έχουν βγει από τη συμμετοχή του κοινού (από τα σχολεία που εσείς στείλατε) και λίγη τύχη!!!

 • ΦΑΣΗ Α

  Συγκεντρώνουμε τα σχολεία που μας προτείνετε μέσω της σελίδας μας στο facebook.com/ecoelastika

 • ΦΑΣΗ Β

  Γίνεται μία αρχική αξιολόγηση με μία σειρά κοινωνικών κριτηρίων.

  Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά βασικά κριτήρια:

  – Η επικινδυνότητα λόγω καταστροφής του δαπέδου του προαύλιου χώρου
  – Η γενικότερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αυλή του σχολείου
  – Τα σχολικά κτίρια να ανήκουν στην ιδιοκτησία των ΟΤΑ

 • ΦΑΣΗ Γ

  Από την παραπάνω αξιολόγηση επιλέγονται το σύνολο των σχολείων που πληρούν τα κριτήρια και συντάσσονται δύο λίστες.

  – Μία λίστα, η «λίστα με τα συμμετέχοντα δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς»

  και

  – Μία λίστα, η «λίστα με τα συμμετέχοντα ειδικά σχολεία».

  Οι λίστες αναρτώνται στον επίσημο λογαριασμό της Ecoelastika στο Facebook στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.facebook.com/ecoelastika, 1 τουλάχιστον ημέρα πριν την κλήρωση.

 • ΦΑΣΗ Δ

  Στις 10 Ιουνίου και ώρα 16:00 θα διενεργηθούν δύο κληρώσεις σύμφωνα με το σύστημα παραγωγής τυχαίου αριθμού που παρέχει η Google. Το σύστημα παραγωγής τυχαίου αριθμού Google δίνει ένα τυχαίο αριθμό που θα προκύψει από το αριθμητικό εύρος της κάθε «λίστας με τα συμμετέχοντα σχολεία» και θα προβληθεί live από τη σελίδα της Ecoelastika στο Facebook https://www.facebook.com/ecoelastika. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή της κλήρωσης κατά την παραπάνω ορισθείσα ημέρα και ώρα, η Ecoelastika διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ημέρα και την ώρα της κλήρωσης, έχοντας προηγούμενως προβεί σε σχετική ανακοίνωση με την οποία ορίζεται η νέα ημέρα και ώρα της κλήρωσης.

  – Στην μία Κλήρωση θα λάβουν μέρος τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν καταχωρηθεί στη «λίστα με τα συμμετέχοντα δημοτικά, νηπιαγωγεία και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς»

  – Στη δεύτερη Κλήρωση θα λάβουν μέρος τα ειδικά σχολεία που έχουν καταχωρηθεί στη «λίστα με τα συμμετέχοντα ειδικά σχολεία».

  – Από την πρώτη κλήρωση (δημοτικά, νηπιαγωγεία, δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) θα ανακηρυχθούν συνολικά 2 νικητήρια σχολεία και 2 επιλαχόντα κατά σειρά κλήρωσης.

  – Από τη δεύτερη κλήρωση (ειδικά σχολεία) θα ανακηρυχθούν 1 νικητήριο σχολείο και 1 επιλαχών κατά σειρά κλήρωσης.

Μενού