Η κοινωνική δράση της ECOELASTIKA για το 2023, με ασφάλεια και αγάπη προς όλα τα παιδιά.

Η ECOELASTIKA διατήρησε την υπόσχεσή της για περισσότερες σχολικές αυλές με ελαστικό δάπεδο και για το 2023.

Μια υπόσχεση που βασίζεται στην αγάπη της προς τα παιδιά και στην προσπάθεια της για ένα βιώσιμο μέλλον.

Άλλη μια χρονιά, η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια των παιδιών ήταν αυτά που μας έκαναν να συνεχίσουμε το Πανελλαδικό Πρόγραμμα της ECOELASTIKA για ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ σε Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία της χώρας.

Το αποτέλεσμα ήταν 5 ακόμη σχολεία να προστεθούν στη λίστα των 73 , πλέον, ανά την Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που κάναμε όλοι μαζί, καθώς η στήριξή σας και η θέρμη της συμμετοχής σας μας δίνουν δύναμη, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Προστασία ΣΗΜΕΡΑ των παιδιών στις σχολικές αυλές ώστε να πέφτουν στα μαλακά, αλλά και προοπτική για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ μέσω της εξοικονόμησης φυσικών πόρων.

  • Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Αειφορία και η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον μπορούν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση όλων μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας, των μελλοντικών κατοίκων αυτού του πλανήτη, για ένα καθαρότερο και ευφυέστερο μέλλον.
  • Τα ελαστικά δάπεδα ασφαλείας για σχολικές αυλές είναι μια σημαντική εφαρμογή, που προκύπτει από την ανακύκλωση των παλαιών ελαστικών.
  • Το ελαστικό δάπεδο καλύπτει επιφάνειες από τσιμέντο και πλάκες, τις περισσότερες φορές με ρωγμές και επικίνδυνες για τα παιδιά, χωρίς να επεμβαίνει στο φυσικό περιβάλλον που είναι πηγή ζωής και ενέργειας.
  • Επιπλέον, αυτά τα άχρηστα ελαστικά, αν δεν είχαν οδηγηθεί στην ανακύκλωση μέσω του συστήματος διαχείρισης της ECOELASTIKA, πιθανότατα να είχαν καταλήξει σε κάποια παραλία, χωματερή ή στη θάλασσα με καταστροφικές συνέπειες.
  • Χιλιάδες τόνοι παλαιών ελαστικών συλλέχθηκαν από την ECOELASTIKA. Πάνω από το 90% των ελαστικών που απορρίπτονται οδηγούνται προς αξιοποίηση, με τεράστιο όφελος για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το παιχνίδι είναι ζωτική ανάγκη για τα παιδιά και ιδιαίτερα όταν το μοιράζονται με τους φίλους τους στην αυλή του σχολείου τους.

ΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ECOELASTIKA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ OIKOΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Κάντε Like & Share και που ξέρετε… Ίσως το επόμενο σχολείο που θα φτιάξουμε να είναι το δικό σας 🙂

Τα σχολεία που ολοκληρώθηκαν το 2023

ΕΕΕΕΚ Νάουσας

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΕΕΕΕΚ Βόλου

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

27ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1/Θέσιο Νηπιαγωγείο Πεντάπολης Σερρών

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1o Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ