Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική δράση “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”

Η ECOELASTIKA στηρίζει έμπρακτα δράσεις που προάγουν “ένα μέλλον με μηδενικά απόβλητα” μέσω της Κυκλικής Οικονομίας όπου τα απορρίμματα αποκτούν μια δεύτερη ή και τρίτη ζωή.

Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”, η οποία έλαβε χώρα στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea στις 8 & 9 Οκτωβρίου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού της θάλασσας από άχρηστα ελαστικά οχημάτων, που βρέθηκαν κοντά στο νησί της Υδρούσας.

Η δράση διοργανώθηκε από την XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, εταιρεία αθλητικών και ψυχαγωγικών events, με την έμπρακτη στήριξη και αρωγή της ECOELASTIKA και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και την έγκριση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών και της Αρμόδιας Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού.

Στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν έμπειροι-πιστοποιημένοι δύτες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, με τέσσερα σκάφη και ειδικό εξοπλισμό ανέλκυσης αντικειμένων μεγάλου βάρους από το βυθό της θάλασσας.

Ακολούθησε ανέλκυση των ελαστικών από τη θάλασσα μέσω πλωτής εξέδρας, πλύσιμο με ειδικό πυροσβεστικό όχημα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., φόρτωση και μεταφορά τους σε χώρο του Δήμου. Στη συνέχεια τα άχρηστα ελαστικά μεταφέρθηκαν από τον συμβεβλημένο συνεργάτη της ECOELASTIKA «ΑΓΓΕΛΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ»  στις εγκαταστάσεις της ΑΞΕΛ ΕΠΕ στη Μαγούλα Αττικής για μηχανική επεξεργασία και αξιοποίηση.

Ο Γενικός Διευθυντής της ECOELASTIKA κύριος Γιώργος Μαυριάς, δήλωσε: “Μετά από εξαιρετική δουλειά και συντονισμό των ομάδων της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, καταφέραμε να ανασύρουμε από τον βυθό της Α’ Πλαζ Βούλας, παλαιά άχρηστα ελαστικά ζωντανεύοντας έτσι ξανά το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας! Η χαρά και ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων ήταν τόσο έκδηλος, που μας οπλίζουν με όρεξη να συμμετάσχουμε και σε άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες στο μέλλον. Το όφελος από τη συγκεκριμένη δράση είναι διπλό, διότι τα άχρηστα αυτά ελαστικά που αλιεύθηκαν από τον βυθό της θάλασσας θα αξιοποιηθούν με ευθύνη της Ecoelastika με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να δημιουργηθούν από αυτά άλλα χρήσιμα υλικά”.

Ο επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, κύριος Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, μοιραζόμενος το όραμά του αναλαμβάνοντας αυτή την πρωτοβουλία, δήλωσε: “Είναι ανυπολόγιστης αξίας τα συναισθήματα που βιώνει κανείς στην εξέλιξη μιας τέτοιας δράσης. Μια ιδέα που γεννήθηκε αντικρίζοντας στο κολύμπι μου αυτό το θέαμα, σχεδιάστηκε καλά και σήμερα ήδη έχει αγκαλιαστεί από περισσότερα των 100 άτομα, τα οποία συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή της. Νοιώθω απίστευτη χαρά και ενθουσιασμό, βλέποντας την ομάδα μου να συντονίζει Δημάρχους, Φορείς, Αρχές, εταιρείες, οργανισμούς, γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες – ναυαγοσώστες, κολυμβητές, kayakers, εθελοντές, λουόμενους και.. μ’ αεροπλάνα και βαπόρια.. να ενωνόμαστε σε ένα σκοπό! Κρατώ τη μεγάλη μου συγκίνηση ως μια από τις δυνατότερες στιγμές της ζωής μου και υπόσχομαι με το ίδιο πάθος και αφοσίωση να ενεργούμε εκεί που η πρωτοβουλία μας μπορεί κάτι να αλλάζει. Η δράση εντόπισε περισσότερα ελαστικά εκείνων που αρχικά είχα υποδείξει (ίσως περισσότερα από ακόμη 30 σε βαθύτερα σημεία), ήταν αδύνατο να ανελκυσθούν με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έχουν όμως καταγραφεί και σύντομα θα επανέλθουμε με αποτελεσματικότερη μέθοδο, να βγάλουμε το μαύρο από τις θάλασσές, μην ενοχλεί το γαλάζιο μας! Θέλω να ευχαριστήσω άπαντες -εμφανείς στη δράση ή στο παρασκήνιο- που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του ονείρου μου”.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: “Πρόκειται για μία εξαιρετική περιβαλλοντική δράση, η οποία οργανώθηκε από την XTERRA Greece, με βασικούς συντελεστές υποστήριξης το Δήμο μας και την Ecoelastika. «Ψαρέψαμε» ελαστικά μέσα από το βυθό της θάλασσας, από βάθη 15-25 μέτρα, γύρω από τη νησίδα Υδρούσα, που είχαν οι φορτηγίδες τροφοδοσίες του νησιού κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ευχαριστώ όλους όσοι  συμμετείχαν και έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα κινητοποιηθούν και άλλοι άνθρωποι, για να καθαρίσουμε τις ακτές μας και τους βυθούς μας. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στηρίζει έμπρακτα θέματα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού μας πλούτου. Χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία και επιδιώκουμε κάθε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το κοινό μας όραμα. Συγχαίρω την XTERRA Greece -TRIMORE για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία”.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες από τη δράση:

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη δράση:

Video production for TRIMORE Sport Events – XTERRA Greece : Dimitris Papas

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη