Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ECOELASTIKA στο Δήμο Λαυρεωτικής

Τα παιδικά προσωπάκια φωτίστηκαν από χαρά στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της ECOELASTIKA στο Δήμο Λαυρεωτικής

H Ecoelastika στο πλαίσιο του άξονα «Τοπικές Κοινωνίες» ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας με έμφαση στην ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ελαστικών και τα οφέλη της, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Λαυρεωτικής κυρίου Δημήτρη Λουκά και οργάνωσε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις 23 Δεκεμβρίου στο Χυτήριο του Δήμου Λαυρεωτικής.

Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαυρεωτικής, έζησαν μαγικές στιγμές σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή με ποικίλες δράσεις για την ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεατρική παράσταση η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Ομάδας Εν Οδώ και με θέμα: Η Κυκλοφοριακή Αγωγή και η Οικολογική μετακίνηση με την παρουσία του ΕΛΑΣΤΙΚΟΥΛΗ μιλώντας για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης των άχρηστων ελαστικών σε μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθησαν εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, μουσικοκινητικά παιχνίδια σε μια προσπάθεια ανάδειξης ζητημάτων περιβάλλοντος ώστε το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη διάσωσή του να γίνει τόσο σημαντικό όσο και το παιχνίδι για τα παιδιά.

Σε όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων προβλήθηκε η ταινία κινούμενων σχεδίων « Ο ΕΛΑΣΤΙΚΟΥΛΗΣ» όπου παρουσίαζε τον κύκλο ζωής των ελαστικών, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη απόρριψή τους αλλά και τα οφέλη που αποφέρει για όλους μας η σωστή αξιοποίησή τους.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη