Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

Με σύνθημα “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”, η ECOELASTIKA θα δώσει το «παρών» στις 8 & 9 Οκτωβρίου στην Α’ πλαζ Βούλας, συμμετέχοντας στην περιβαλλοντική δράση κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του βυθού της θάλασσας από άχρηστα ελαστικά οχημάτων, που βρέθηκαν κοντά στο νησί της Υδρούσας.

Τα ελαστικά τα οποία θα ανελκυστούν από το βυθό θα οδηγηθούν μέσω συμβεβλημένου συλλέκτη-μεταφορέα της ECOELASTIKA σε μονάδες αξιοποίησης για την ορθή διαχείρισή τους.

Η δράση διοργανώνεται από την XTERRA GreeceTRIMORE Sport Events, εταιρεία αθλητικών και ψυχαγωγικών events, με την έμπρακτη συνεργασία της ECOELASTIKA και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η Ecoelastika με χαρά  θα είναι αρωγός στο εγχείρημα αυτό, έχοντας κοινό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κόσμου για ένα βιώσιμο μέλλον!

Ο Γενικός Διευθυντής της ECOELASTIKA, κύριος Γιώργος Μαυριάς δήλωσε:

“Το πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών από κάθε είδους απορρίμματα δεν είναι καινούργιο. Στις μέρες μας προβάλλεται πολύ περισσότερο εξαιτίας της ευαισθητοποίησης του κόσμου καθώς και λόγω των πολύ σοβαρών αρνητικών επιπτώσεων που έχει η συσσώρευσή των απορριμμάτων στους βυθούς μας. Οι επιπτώσεις αυτές δε περιορίζονται μόνο στα ψάρια και τους μικροοργανισμούς που κατοικούν εκεί αλλά μεταφέρονται και στον άνθρωπο που βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Η χώρα μας διαθέτοντας ένα τεράστιο μήκος ακτών δε θα μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε δράσεις περιορισμού της ρύπανσης των θαλασσών. Εμείς από την πλευρά μας ως ο εγκεκριμένος φορέας από την Ελληνική Πολιτεία για τη διαχείριση των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων, ήμασταν και είμαστε πάντα ευαισθητοποιημένοι για τέτοια ζητήματα. Με χαρά συμμετάσχουμε στη δράση «Clean Ocean» του XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στην αξιοποίηση των ελαστικών που από αμέλεια ή απερισκεψία κάποιων συνανθρώπων μας κατέληξαν στους βυθούς των θαλασσών μας, ελαστικά τα οποία θα «αλιεύονται» και θα καθαρίζονται από εξειδικευμένα συνεργεία. Ευχαριστούμε με τη σειρά μας όλους τους συντελεστές της δράσης αυτής και ιδιαίτερα τον επικεφαλής του XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events Κωνσταντίνο Μητρόπαπα για την πολύ σημαντική του πρωτοβουλία καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωσταντέλλο που φιλοξενεί το «Clean Ocean»! Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία!”

Ο Επικεφαλής της XTERRA GreeceTRIMORE Sport Events, κύριος Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, μοιραζόμενος το όραμά του αναλαμβάνοντας αυτή την πρωτοβουλία, δήλωσε:  “Η χαρά μας -τόσο προσωπικά όσο και της ομάδος μου- είναι ανείπωτη! Βρισκόμαστε μπροστά σε μια στιγμή κατά την οποία η XTERRA Greece και η ομάδα της diaplous s.s.d.a. θα αναλάβει μια πρωτοβουλία την οποία από μικρό παιδί προσπαθούσα να σχηματοποιήσω, χωρίς να έχω τη δύναμη, να βρίσκω τον τρόπο και να πλαισιώνομαι από τους κατάλληλους συνεργάτες/αρωγούς ώστε να πάρει το δρόμο της. Έχει έρθει η ώρα και θα το επιτύχουμε, δίνοντας έμπνευση και επιτυγχάνοντας να βγάλουμε το μαύρο από τον βυθό για να μην ενοχλεί το γαλάζιο μας! Ευχαριστώ τον Γιώργο Μαυριά Γενικό Διευθυντή της ECOELASTIKA που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που αγκάλιασε το εγχείρημα επιβεβαιώνοντας την πίστη του στην ομάδα μας, τις Αρχές που στάθηκαν αρωγοί και βέβαια τους πολύτιμους χορηγούς που ταύτισαν εμπράκτως την δική τους κοινωνική υπευθυνότητα, με τη δική μας, στο κοινό όραμα! Με ειλικρινή σεβασμό, αγάπη και αφοσίωση, ευχαριστώ ξεχωριστά τον εξαίρετο φίλο μου και Ambassador Σπύρο Χρυσικόπουλο και τους κολυμβητές/αθλητές στους οποίους αφιερώνουμε αυτή την πρωτοβουλία και στη δραστηριοποίηση των οποίων βασίζουμε την επιτυχία.

Ελπίζουμε, κατόπιν αυτού του προπομπού μιας μεγάλης ιδέας που θα αναζητήσουμε τη ευρύτερη στήριξη για την υλοποίηση όλου του σχεδίου, να βρούμε την ίδια μεγάλη και ζεστή ανταπόκριση. Ραντεβού στη Βούλα στις 8 και 9 Οκτωβρίου για να κάνουμε πιο γαλάζια τη θάλασσά μας για μας και τα παιδιά μας!”

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κύριος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε: “Συνεχίζουμε τη καλή συνεργασία με την ομάδα της XTERRA Greece -TRIMORE επεκτείνοντας τις κοινές μας δράσεις μας από τον αθλητισμό στο περιβάλλον. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τα τελευταία χρόνια στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλέον Δήμος πρότυπο σε θέματα ανάδειξης και προστασίας του φυσικού μας πλούτου και κατά συνέπεια χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία και επιδιώκουμε κάθε συνεργασία με φορείς που μοιράζονται το κοινό μας όραμα. Συγχαίρω την XTERRA Greece -TRIMORE για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη