Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η φάση της περιβαλλοντικής δράσης “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”

Ο πλανήτης χρειάζεται πράξεις! Η ECOELASTIKA στηρίζοντας έμπρακτα δράσεις που προάγουν “ένα μέλλον με μηδενικά απόβλητα” μέσω της Κυκλικής Οικονομίας όπου τα απορρίμματα αποκτούν μια δεύτερη ή και τρίτη ζωή, έδωσε το «παρών» για δεύτερη φορά στην περιβαλλοντική δράση “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”.

Σε συνεργασία με την διοργανώτρια εταιρεία XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events και τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, επιστρέψαμε στην Υδρούσα την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και ολοκληρώσαμε την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι τον Οκτώβριο, σχετικά με την ανάσυρση των ελαστικών βαρέων οχημάτων που είχαν απομείνει σε μεγαλύτερο βάθος και υποβάθμιζαν για περισσότερο από μισό αιώνα το φυσικό περιβάλλον.

Μια πράξη αγάπης προς το φυσικό περιβάλλον όλων μας, την οποία στήριξαν από την πρώτη στιγμή  οργανισμοί και φορείς που υιοθέτησαν το όραμα του Clean Ocean το οποίο και ενήργησε στη Υδρούσα με την άδεια της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Η ECOELASTIKA ως ο μόνος πιστοποιημένος φορέας στη Ελλάδα που αναλαμβάνει τη διαχείριση των ελαστικών τέλους κύκλου ζωής, δεσμεύτηκε να στηρίξει παρόμοιες ενέργειες με σκοπό τον καθαρισμό όσο το δυνατόν περισσότερων θαλάσσιων περιοχών.

Ο Γενικός Διευθυντής της ECOELASTIKA κύριος Γιώργος Μαυριάς, δήλωσε:

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε το σημαντικό αυτό έργο το οποίο ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο. Με την έμπειρη ομάδα και συντονισμό της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, ανασύρθηκαν με επιτυχία από τον βυθό της Υδρούσας, άχρηστα ελαστικά τέλους κύκλου ζωής τα οποία θα οδηγηθούν για αξιοποίηση με ευθύνη της ECOELASTIKA προκειμένου να δημιουργηθούν από αυτά και άλλα χρήσιμα υλικά ενισχύοντας παράλληλα την Κυκλική Οικονομία.

Δείτε τις δηλώσεις των:

α) επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, κ. Κωνσταντίνου Μητρόπαπα
β) Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Φωτογραφικό υλικό από τη δράση

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη