Συμμετοχή Ecoelastika στην εκπομπή Ο3, ΕΡΤ3

Με ιδιαίτερη χαρά η Ecoelastika αποδέχτηκε την πρόσκληση της ΕΡΤ3 για τη συμμετοχή της στην εκπομπή Ο3.

Η εκπομπή προβάλλεται καθημερινά και πραγματεύεται θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τις επιστήμες και την καινοτομία.

Ο Γενικός Διευθυντής της Ecoelastika, κ. Γιώργος Μαυριάς, μιλώντας στην εκπομπή παρουσίασε την αποστολή της Ecoelastika, τους στόχους της, καθώς και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την σωστή διαχείριση των ελαστικών μετά το τέλος του κύκλου ζωής τους, αναφερόμενος και στους τρόπους αξιοποίησής τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις σημαντικές δράσεις που υλοποιεί η Ecoelastika στα πλαίσια της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Περιβαλλοντικής της πολιτικής με στόχο την τόνωση της Κυκλικής Οικονομίας μέσω της χρήσης προϊόντων που προκύπτουν από την ανακύκλωση.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην τοποθέτηση δαπέδων ασφαλείας από ανακυκλωμένα ελαστικά σε προαύλια σχολείων για την ασφάλεια των παιδιών κατά την πτώση καθώς και στην πιλοτική διάστρωση δρόμου στον Δήμο Ασπροπύργου με τροποποιημένη άσφαλτο με χρήση τρίμματος ελαστικού για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του οδοστρώματος, μείωση του θορύβου λόγω κυκλοφορίας των οχημάτων, μείωση του φαινομένου του πιτσιλίσματος  κ.α. συμβάλλοντας στην οικολογικότερη και ασφαλέστερη οδήγηση.

 

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη