Η Michelin ανακύκλωσε τα ελαστικά του μέλλοντος στην IAA Mobility

Από το 2024, ο παγκοσμίου φήμης κατασκευαστής ελαστικών Michelin θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό στα ελαστικά.

Κάθε λεπτό, περίπου ένα φορτηγό με πλαστικά απόβλητα καταλήγει στη θάλασσα παγκοσμίως, κάτι που προκαλεί ζοφερές συνέπειες στο περιβάλλον. Ο παγκοσμίου φήμης κατασκευαστής ελαστικών Michelin θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα καθιστώντας για τα ελαστικά τα πλαστικά απόβλητα πρώτη ύλη.

Ο Anish K. Taneja, Διευθύνων Σύμβουλος της Περιοχής Βόρειας Ευρώπης της Michelin σημειώνει:
«Με τις διαδικασίες ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε έως και 143 πλαστικά δοχεία γιαουρτιού και περίπου 12,5 φιάλες PET1 σε ένα ελαστικό. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του πλαστικού και να προσφέρουμε λύσεις».

Τα premium ελαστικά της εταιρίας Michelin πρόκειται να αποτελούνται από 40% βιώσιμα υλικά, όπως φυσικό καουτσούκ ή ηλιέλαιο έως το 2030, και 100% από βιώσιμες πρώτες ύλες έως το 2050. Τα ανανεώσιμα υλικά, όπως το ανακυκλωμένο PET ή το πλαστικό μίας χρήσης, πρόκειται επίσης να βρεθούν στα ελαστικά του κατασκευαστή κατά τη υψηλής τεχνολογίας διαδικασία ανακύκλωσης στο μέλλον. Σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια φιάλες PET θα μπορούσαν να ανακυκλώνονται κάθε χρόνο ως υλικό πλήρωσης στην κατασκευή των ελαστικών.

Ο σαφής στόχος: Τα πρώτα ελαστικά Michelin να τεθούν στην κυκλοφορία ήδη από το 2024 στα οποία, για παράδειγμα, θα περιέχονται επίσης ανακυκλωμένα δοχεία γιαουρτιού και φιάλες PET.

Στο περίπτερο της Michelin στην έκθεση IAA MOBILITY (https://www.iaa.de/de/mobility/newsroom/news/iaa-bilder-des-tages) στο Μόναχο, οι επισκέπτες μπορούν στη συνέχεια να μάθουν για το περαιτέρω ταξίδι ανακύκλωσης. Για το πώς τα συλλεχθέντα πλαστικά απόβλητα γίνονται ελαστικό μπορεί επίσης να δει κανείς στο χώρο του περιπτέρου. Το λεγόμενο “Michelin REGEN ́Lab” καθοδηγεί τους επισκέπτες βήμα προς βήμα στις διαδικασίες ανακύκλωσης και εξηγεί πώς οι πρώτες ύλες για τα νέα ελαστικά λαμβάνονται από ξύλο, πλαστικό PET ή απορρίμματα συσκευασίας. Η Michelin θα παρουσιάσει επίσης το όραμά της για το μέλλον των ανακυκλωμένων ελαστικών στο Μόναχο: το Michelin Vision Concept. Αυτό είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλώσιμο, βιώσιμο υλικό και ανθεκτικό στο κλατάρισμα, κατασκευασμένο σε 3D printer (τρισδιάστατο εκτυπωτή).

ΠΗΓΗ: https://www.bvse.de/reifen-und-gummi/themen-meldungen-ausschuss-reifen/7586-michelin-recycling-reifen-der-zukunft-auf-der-iaa.html

https://news.michelin.de/articles/recycling-reifen-der-zukunft-auf-der-iaa-bei-michelin-wandert-plastik-aus-der-tonne-auf-die-felge

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη